10 Интересни факти за мобилните телефони

10 Интересни факти за мобилните телефони

3451
0
Сподели

1.во 2012 година Apple продале повеќе од 340,000 телефони  дневно.тоа изнесува околу 4 телефони на секунда

2.Бидете внимателни кога и како ги употребувате мобилните телефони бидејќи тие имаат 18 пати повеќе бактерии од тоалетните кваки.

3.Ова звучи одвратно но зачудувачки.Можете да го наполните вашиот телефон со помош на урина,тоа е научно докажано и потврдено.

4.70% од мобилните телефони се поризведени  во КИНА.

5.околу 80% од светската популација има мобилни телефони.

6.Повеќе од 4милијарди луѓе користат мобилни телефони доколку само 3.5 милијарди користат четка за заби.

7.Мислите дека правите големи сметки за телефон?Изгледа се лажете.

Во споредба со нај големата сметка платена за телефон тоа не е ништо таа сметка изнесува 142,000 Фунти .

8.Дали знаеш дека 90% од телефоните во Јапонија се водоотпорни.

9.4000$ била цената на првиот телефон во US во 1983г.

10.Дали некогаш си имал NOKIA 1100?Биди горд на тоа бидејки е најпродаваниот уред на планетата земја.Има продадено околу 250 милиони парчиња.